Устойчивост на влагаУстойчивост на влага

Решения на Norgips за помещения o  с повишена влажност на въздуха

Защитата от влага играе много важна роля, особено в кухните и баните Съдържанието на водни пари във въздуха там обикновено е по-високо, отколкото в другите помещения.

Norgpis предлага гама от гипсокартонени плоскости, които са идеални за мокри помещения.

За Вашия комфорт и здраве

Оптималната влажност в жилищните сгради е между 40% и 60%.

Затова стандартна плоскост GKB тип А, предназначена за използване на места, където горният параметър не надвишава 70 %, ще бъде подходяща в повечето помещения. С нея може да се изпълняват обшивки на стени, тавани, неносещи стени, облицовки, окачени тавани и изграждане на тавански помещения. В банята, обаче, нивата на влажност се увеличават значително след горещ душ. За да избегнете образуването на гъбички и плесени, които са вредни за здравето, трябва да бъдат избрани продукти с повишена устойчивост на влага. Импрегнираният гипсокартон тип H2 е ефективно решение. Към гипсовото ядро е добавено специално хидрофобно вещество, което значително намалява абсорбирането на влага от гипсовото ядро, което прави плоскостта подходяща за използване в помещения, където относителната влажност надвишава 70%. Въпреки това влажността не трябва да надвишава 85%, а това високо ниво на влажност може да се поддържа максимум 10 часа на денонощие. В помещения с толкова високо съдържание на влага във въздуха трябва да се инсталира механична вентилация.

Двойна защита

Голямо предимство на системите за сухо строителство на Norgips е широкият избор от налични решения, които отговарят на конкретни изисквания.

Ако се нуждаете от преграда с повишена влагоустойчивост, която отговаря и на високи стандарти за огнеоустойчивост, трябва да изберете огнеустойчивата импрегнирана плоскост GKFI тип DFH2 Гипсовото ядро на плоскостта е с повишена плътност и е армирано с фибростъкло и към него е добавена хидрофобно вещество (парафин или силикон). Ако освен това имате високи изисквания по отношение на намаляването на шума, трябва да изберете гипсокартонени плоскости Acoustic Super тип DFH2IR.

Не забравяйте, че аксесоарите също оказват голямо влияние върху крайния ефект. Norgips предлага решения, подходящи както за жилищни сгради, така и за обществени пространства. За довършване на помещения с повишена влажност, като например обществени тоалетни или санитарни възли, най-добрият избор са профилите C3, чиито антикорозионни свойства са подсилени чрез по-голямо цинково покритие Z 275 и допълнително покритие с полиестерна боя.

Norgips предлага готово решение, което ще Ви позволи да се наслаждавате на красиви и гладки стени дори при висока влажност.

NORGIPS S GKBI 12,5 мм тип Н2
Импрегнирана плоскост с повишена устойчивост на влага
NORGIPS S GKFI 12,5 mm тип DFH2
Огнеустойчива гипсокартонена плоскост, импрегнирана
Ъгъл за мокри мазилки 36 x 36 мм
Поцинкован метален ъгъл за укрепване на външни ъгли
NORGIPS Extra Finish
Готова довършителна шпакловъчна смес за шпакловка на фугите между гипсокартонени плоскост…
NORGIPS Bonding Fix T
Гипсово лепило за гипсокартонени плоскости и изолационни материали
Изпратете съобщението

Уважаеми госпожи и господа,
сигурността на личните Ви данни е много важен въпрос за нас. Поради това Ви предоставяме информация за личните данни, които обработваме. Administratorem danych osobowych jest Norgips Sp. z o.o. z siedzibą w /02-634/ Warszawie, ul. Рацлавицка 93 Вашите данни ще бъдат обработвани за обслужване на изпратеното запитване.
Повече по въпроса можете да прочетете в нашата Политика за поверителност.

Този сайт е защитен с reCAPTCHA и за него се прилагат Политиката за поверителност и Условията за ползване на Google.

Папка с документи
Папка с документи
close

Папката за документи е мястото, където можете да съхранявате избрани файлове за изтегляне и калкулации за разхода на материали.

Кликнете върху "Към папката" на който и да е документ или калкулация.

Благодарение на папката лесно ще подготвите документацията за Вашата инвестиция, съдържаща:

  • техническа документация на продуктите и решенията
  • калкулацията за разхода на материали
  • обобщен списък на продуктите
  • заглавна карта с параметри на инвестицията
Изтеглете ZIP Изтеглете ZIP
Изтеглете PDF Изтеглете PDF
Изпратете na @ Изпратете na @
 Изчистване на папката
Затвори
нагоре