Грижа за здравето и околната средаГрижа за здравето и околната среда

Благоприятен вътрешен микроклимат благодарение на екологичните гипсокартонени плоскости Norgips

Гипсокартонените плоскости са много популярни главно поради своите функционални качества, естетически вид и лесен монтаж.

Те се ценят заради екологичните им свойства от етапа на суровините, през производството и употребата до изхвърлянето им Не всички обаче знаят, че това е решение, което има благоприятен ефект и върху качеството на въздуха в помещенията.

Енергия от природата

Основната съставка на гипсокартона е гипсът.

Естествените им свойства ги правят идеални като специфичен строителен материал. Благодарение на способността си да абсорбира излишната влага и да я връща обратно, когато въздухът в помещението стане прекалено сух, гипсът помага за регулиране на нивата на влажност в помещенията.

Екологичен производствен процес

Картонът, използван при производството на гипсокартон, е произведен от рециклирана хартия. А откъде идва гипсът?

Гипсът се добива чрез открит добив от естествени находища или чрез сероочистка на димните газове в топлоелектрическите централи. Това е много важен процес за околната среда, който предотвратява отделянето на серни и азотни окиси, причиняващи киселинни дъждове. По време на десулфуризацията във водна среда кристализацията ефективно утаява и отделя всички ненужни или потенциално вредни вещества. Гипсът, получен по този метод, е чист и не съдържа глина или минерални соли. Освен това процесът не генерира вредни отпадъци. Освен това материалът редовно се изпитва в лаборатории, включително и за нежелани компоненти. Затова на пазара се пускат само продукти, които са напълно безопасни за околната среда.

Леки, издръжливи, екологични

Съобразени със строителните норми, отделните видове гипсокартонени плоскости Norgips преминават през процес на микропенене на етапа на производство, което ги прави по-леки, без да губят своята здравина и монтажни свойства.

Олекотените плоскости Norgips не само увеличават комфорта на потребителите в микромащаб, но и свеждат до минимум отрицателното въздействие върху околната среда в макромащаб. По-ниското тегло на товара позволява транспортирането на повече гипсокартонени плоскости наведнъж, което прави процеса на доставка по-екологичен.

Изпитванията показват, че леките плоскости, изработени от чист и безопасен за околната среда микропенен гипс, са също толкова здрави, колкото и плоскостите на други производители. Благодарение на знанията и модерните технологии, Norgips предоставя на своите клиенти висококачествени продукти, които са създадени в хармония с екологията.

Изпратете съобщението

Уважаеми госпожи и господа,
сигурността на личните Ви данни е много важен въпрос за нас. Поради това Ви предоставяме информация за личните данни, които обработваме. Administratorem danych osobowych jest Norgips Sp. z o.o. z siedzibą w /02-634/ Warszawie, ul. Рацлавицка 93 Вашите данни ще бъдат обработвани за обслужване на изпратеното запитване.
Повече по въпроса можете да прочетете в нашата Политика за поверителност.

Този сайт е защитен с reCAPTCHA и за него се прилагат Политиката за поверителност и Условията за ползване на Google.

Папка с документи
Папка с документи
close

Папката за документи е мястото, където можете да съхранявате избрани файлове за изтегляне и калкулации за разхода на материали.

Кликнете върху "Към папката" на който и да е документ или калкулация.

Благодарение на папката лесно ще подготвите документацията за Вашата инвестиция, съдържаща:

  • техническа документация на продуктите и решенията
  • калкулацията за разхода на материали
  • обобщен списък на продуктите
  • заглавна карта с параметри на инвестицията
Изтеглете ZIP Изтеглете ZIP
Изтеглете PDF Изтеглете PDF
Изпратете na @ Изпратете na @
 Изчистване на папката
Затвори
нагоре